evenemang

De är klara för Lights in Alingsås

Årets worshopsledare har besökt Alingsås inför höstens arbete under Lights in Alingsås. Sju förväntansfulla ljusdesigner, uppdelade på sex team som kommer att leda grupperna i år.

Dario Nunez Salazar
Ursprungligen från Mexico men jobbar nu som Lighting design leader för Verkis consulting Engineers på Island. Vann prestigefyllda 40 under 40 på Lighting design Awards i London i höstas.

Johan Röklander
Studerade ljusdesign vid Jönköpings Tekniska högskola och har sedan jobbat som ljusdesigner på bland annat Jönköping kommun och WSP group innan han landade på Sweco Architect-Team.

Steven Rosen
President och creative director för ­Available Light, en flerfaldigt prisad firma som han själv startat, med specialisering i på ljussättning ibland annat museum och arkitektur. Steven är en av de mest rutinerade av årets workshopledare med erfarenhet från över tre decennier.

Juliette Nielsen och Mieke van der Velden
Årets enda duo. Juliette och Mieke känner varandra väl och jobbar ihop på BeerNielsen Lightingdesigners in Rotterdam som också delägs av Juliette. Mieke har varit med på Lights in Alingsås förut som elev. Nu är hon tillbaka med sin designpartner för att överträffa sig själv.

Nikoletta Theodoridi
Ursprungligen från Aten men efter ett par år i London har hon nu stationerat sig i Barcelona, varifrån hon sköter sitt uppdrag som frilansande senior ljusdesgner med jobb i hela världen. I höst blir det full fokus på Alingsås.

Diana Joels
Uppställningens andra ex-elev från Lights in Alingsås. Diana har bland annat undervisat på KTH i Stockholm och arbetat med ljusdesignprojekt i alla storlekar. Välkänd designer både på hemmaplan i Brasilien som i övriga världen.

Lights in Alingsås pågår från 28 september till 4 november.

Publicerat den 21 maj 2018

För att förbättra användarupplevelsen på denna webbplats använder vi cookies. Här kan du läsa mer om användningen av cookies samt hur vi hanterar personuppgifter.

Stäng

Logga in

Glömt lösenordet?

Skapa användare