Fagerhult ansluter­ sig till Science ­Based Targets

Fagerhult med systerbolagen konkretiserar sina hållbarhetsmål och ansluter sig till initiativet ­Science Based Targets. I enlighet med visionen ”Light for better living” har företaget konkretiserat två övergri­pande mål:

• Fagerhults ska vara ledande inom utvecklingen av belys­ningslösningar som främjar välbefinnande och kreativitet.

• Företaget åtar sig att uppnå netto-nollutsläpp från hela verksamheten på lång sikt, samt att reducera sina utsläpp i enlighet med Parisavtalets 1,5°C-mål.

– Vi vill vara branschledande i arbetet mot en mer hållbar framtid och tar nu ett stort steg i rätt riktning. Genom att ansluta oss till Science Based Targets tar vi ansvar för att minimera vår klimat­påverkan och öka vår transparens, säger hållbarhetschefen Niclas Thulin.

Science Based Targets initiative (SBTi) är ett ramverk för företag för att sätta vetenskapligt baserade klimatmål som går i linje med vad som krävs för att vi ska klara målsättningarna i Parisavtalet.

Publicerat den 3 maj 2023

För att förbättra användarupplevelsen på denna webbplats använder vi cookies. Här kan du läsa mer om användningen av cookies samt hur vi hanterar personuppgifter.

Stäng

Logga in

Glömt lösenordet?

Skapa användare

Om du är prenumerant på Ljuskultur kan du skapa gratis inloggning till ljuskultur.se här