Fagerhult i samarbete med Sony

Fagerhult och Sony har skapat ett nytt samarbete för bättre översikt och kontroll över flödet i större lokaler.

Fagerhults trådlösa styrsystem för belysning, Organic Response, och Sonys navigeringssystem för storkontor, Nimway, är två etablerade lösningar för hållbara miljöer. Genom det nya samarbetet kan dessa två system samverka och integreras med hjälp av gemensam radioteknik.

– Det finns studier som visar att 33 minuter av varje arbetsdag går förlorad när folk letar efter kollegor, lediga mötesrum eller rätt lokal, berättar Lars-Gunnar Lundgren, Senior Business Manager, Nimway. Det är just den typen av problem som vi löser med Nimway. I vårt samarbete med Fagerhult kan vi nu dessutom addera värdet av en anpassad och individuell belysning, som ytterligare ökar välbefinnandet på arbetsplatsen.

Nimway använder sig av inomhuspositioneringsteknik som drivs av Bluetooth-beacons och trådlösa sensorer. Befintliga Organic Response-sensorer med beacon­funktionalitet, integrerade i Fagerhults armaturer, hjälper då till med positionering. Med en app i sin smarta enhet kan medarbetaren sedan navigera, boka rum eller hitta sitt team.

Publicerat den 22 mars 2021

För att förbättra användarupplevelsen på denna webbplats använder vi cookies. Här kan du läsa mer om användningen av cookies samt hur vi hanterar personuppgifter.

Stäng

Logga in

Glömt lösenordet?

Skapa användare

Om du är prenumerant på Ljuskultur kan du skapa gratis inloggning till ljuskultur.se här