Projektnytt

Fagerhult köper iGuzzini

Fagerhult skriver avtal om att förvärva iGuzzini illuminazione S.p.A. och avser genomföra en företrädesemission om cirka MEUR 220.

Fagerhult har ingått ett avtal om att förvärva samtliga aktier i iGuzzini illuminazione S.p.A och skapar därmed ett av de största och ledande professionella belysningsbolagen i Europa. Det sammanslagna bolaget kommer att ha en mycket stark position på den europeiska marknaden och en stark plattform för fortsatt tillväxt globalt. Den sammanslagna årsomsättningen är över MSEK 8 000.

– iGuzzini är ett mycket framstående bolag. Bolaget har ett starkt varumärke och har framgångsrikt byggt en internationell verksamhet med en global kundbas. iGuzzini kompletterar Fagerhultkoncernen mycket väl, både vad gäller geografisk närvaro och produktutbud. Jag ser fram emot att fortsätta den framgångsrika resan och att arbeta tillsammans med Adolfo Guzzini (President iGuzzini) och Andrea Sasso (VD iGuzzini), som kommer att stanna kvar i sina roller på iGuzzini – och utöver detta tillträda ledande roller inom Fagerhultkoncernen”, kommenterar Bodil Sonesson, VD och koncernchef Fagerhult.

Genom förvärvet av iGuzzini förstärks Fagerhultkoncernens position i föreskrivande led för avancerade belysningslösningar. Dessutom breddas koncernens erbjudande inom de viktiga applikationsområdena utomhusbelysning, hotell och restaurang, samt detaljhandel. Exponeringen mot de geografiska marknaderna Italien, Schweiz, Spanien och Nordamerika kommer vidare att öka.

Publicerat den 30 januari 2019

För att förbättra användarupplevelsen på denna webbplats använder vi cookies. Här kan du läsa mer om användningen av cookies samt hur vi hanterar personuppgifter.

Stäng

Logga in

Glömt lösenordet?

Skapa användare

Om du är prenumerant på Ljuskultur kan du skapa gratis inloggning till ljuskultur.se här