Företagsnytt

Fagerhult sluter stort WE-EF-avtal­

Fagerhult har slutit ett exklusivt avtal för leverans av WE-EF utom­husbelysning i Norge och Sverige. Sedan WE-EF blev en del av Fagerhultkoncernen i början av 2017 har deras portfölj med arkitektoniska specialistlösningar varit ett mycket bra komplement till Fagerhults redan existerande utbud av ­utomhusbelysning.

WE-EF grundades 1950 i Bispingen nära Hamburg och är idag ett av världens ledande företag inom utomhusbelysning. Deras produkter upp några av världens mest kända byggnader, såsom Sydney Opera House, ”Gherkin” i London och minnesmärket efter 11 september-attackerna på Staten Island i New York. Med tillverkningslokaler i Tyskland och Thailand och ytterligare monteringsfabriker i Australien, Frankrike och USA, är WE-EF:s företagsfilosofi att kombinera form och funktion för att producera slående och tidlös produktdesign.

– WE-EF delar Fagerhults syn på belysning. Liksom oss fokuserar de på högkvalitativa tillverkningsmetoder, miljö­ansvar och visuell komfort, och eftersom synergierna mellan de två varumärkena är så starka framstod detta partnerskap som självklart”. säger Fagerhults Belysning Sverige AB:s vd Daniel Johansson.

Med noggrant utvalda material och stor precision i tillverkningsprocessen skapar WE-EF lösningar som inte bara är estetiska utan även ger den tillförlitlighet, långa livslängd och lätta installation som utomhusapplikationer kräver.

WE-EF:s produktsortiment omfattar gatu- och områdesbelysning såsom stolpar, pollare, ljuskolonner, strålkastare, markstrålkastare och armaturer för montering på vägg och tak. All tillverkning är i enlighet med kraven
i ISO 9001.

WE-EF kommer att levereras i Norge från 1 oktober och i Sverige från 1 november.

Publicerat den 30 november 2017

För att förbättra användarupplevelsen på denna webbplats använder vi cookies. Här kan du läsa mer om användningen av cookies samt hur vi hanterar personuppgifter.

Stäng

Logga in

Glömt lösenordet?

Skapa användare

Om du är prenumerant på Ljuskultur kan du skapa gratis inloggning till ljuskultur.se här