Svenska Ljuspriset

Fyra finalister tävlar om prestigefyllda Svenska Ljuspriset

Idag presenterades finalisterna till Svenska Ljuspriset. Fyra projekt tävlar om det prestigefyllda priset, som i år delas ut för 24:e gången. Det är en hård konkurrens mellan fyra projekt, två i Malmö och två i Stockholm.

Priset delas ut för att belöna ett projekt där ljus använts på ett framgångsrikt sätt för att skapa en visuell upplevelse i samspel med arkitekturen. Syftet är att uppmärksamma belysningens betydelse för människa och miljö och för att lyfta fram den höga nivån av ljusdesiger i Sverige.

Årets finalister:

King K36, kontoret hos spelföretaget King i Stockholm
– Malmö Live-konserthuset
– Stockholms Rådhus (exteriörbelysning) samt Rådhusparken
– Trafikplats Spillepengen i Malmö

Vinnaren tillkännages vid prisutdelningen i samband med Ljusdagen den 6 september 2016 på Berns Salonger i Stockholm.

Länk till nyhetsmaterial och mera information om finalisterna

***

Fakta om Svenska Ljuspriset
Svenska Ljuspriset är en årlig tävling arrangerad av de tre belysningssällskapen: Sydsvenska, Västsvenska och Svenska Belysningssällskapet tillsammans med tidningen Ljuskultur.

Tävlingen syftar till att uppmärksamma den höga nivån av ljusplanering i Sverige och vill lyfta fram projekt där ljus använts på föredömligt sätt för att förstärka anläggningens funktion och arkitektur. Juryn bedömer såväl visuella, estetiska, funktionella, tekniska, som drifts-ekonomiska aspekter och vill lyfta fram projekt eller delar av projekt som har intressanta kvaliteter vad gäller tekniska lösningar, gestaltning, brukaraspekter eller driftsekonomi.

Tävlingen arrangeras nu för 24:e året i rad och det är projekt färdigställda i Sverige under 2015 som tävlar.

Publicerat den 21 juni 2016

För att förbättra användarupplevelsen på denna webbplats använder vi cookies. Här kan du läsa mer om användningen av cookies samt hur vi hanterar personuppgifter.

Stäng

Logga in

Glömt lösenordet?

Skapa användare

Om du är prenumerant på Ljuskultur kan du skapa gratis inloggning till ljuskultur.se här