Glamox förvärvar ES-System

Glamox har säkrat över 98 procent av aktierna i Polens, i omsättning mätt, största belysningsföretag.

ES-SYSTEM är den ledande leverantören av professionella belysningslösningar på den polska marknaden. Företaget grundades 1990 och har sitt huvudkontor i Krakow. Idag har företaget nästan 900 anställda och två fabriker i Wilkasy och Dobczyce. ES-SYSTEM har flera välkända byggnader på referenslistan, däribland köpcentret KADEWE i Berlin och Operahuset i Oslo. Företaget är noterat på Warszawa-­börsen och omsatte förra året 192 miljoner PLN (cirka 443 miljoner NOK).

Förvärvet ger Glamox tillgång till en attraktiv belysnings­marknad med hög tillväxt och är i linje med Glamox strategi att köpa ledande företag i Väst- och Centraleuropa med liknande kundsegment, kanaler och position på marknaden.

Själva transaktionen slutfördes den 10 december och köpet godkändes av berörda konkurrens­myndigheter. Glamox har för avsikt att förvärva alla aktier i ES-SYSTEM och kommer att lämna ett obligatoriskt budpliktsbud för de återstående aktierna enligt de villkor som anges i polsk lag. Glamox avser också att avnotera ES-SYSTEM från Warszawa-börsen.

Publicerat den 29 januari 2020

För att förbättra användarupplevelsen på denna webbplats använder vi cookies. Här kan du läsa mer om användningen av cookies samt hur vi hanterar personuppgifter.        m

Stäng

Logga in

Glömt lösenordet?

Skapa användare

Om du är prenumerant på Ljuskultur kan du skapa gratis inloggning till ljuskultur.se här