Glamox förvärvar ES-System

Glamox har säkrat över 98 procent av aktierna i Polens, i omsättning mätt, största belysningsföretag.

ES-SYSTEM är den ledande leverantören av professionella belysningslösningar på den polska marknaden. Företaget grundades 1990 och har sitt huvudkontor i Krakow. Idag har företaget nästan 900 anställda och två fabriker i Wilkasy och Dobczyce. ES-SYSTEM har flera välkända byggnader på referenslistan, däribland köpcentret KADEWE i Berlin och Operahuset i Oslo. Företaget är noterat på Warszawa-­börsen och omsatte förra året 192 miljoner PLN (cirka 443 miljoner NOK).

Förvärvet ger Glamox tillgång till en attraktiv belysnings­marknad med hög tillväxt och är i linje med Glamox strategi att köpa ledande företag i Väst- och Centraleuropa med liknande kundsegment, kanaler och position på marknaden.

Själva transaktionen slutfördes den 10 december och köpet godkändes av berörda konkurrens­myndigheter. Glamox har för avsikt att förvärva alla aktier i ES-SYSTEM och kommer att lämna ett obligatoriskt budpliktsbud för de återstående aktierna enligt de villkor som anges i polsk lag. Glamox avser också att avnotera ES-SYSTEM från Warszawa-börsen.

Publicerat den 29 januari 2020

För att förbättra användarupplevelsen på denna webbplats använder vi cookies. Här kan du läsa mer om användningen av cookies samt hur vi hanterar personuppgifter.

Stäng

Logga in

Glömt lösenordet?

Skapa användare

Om du är prenumerant på Ljuskultur kan du skapa gratis inloggning till ljuskultur.se här