Projektnytt

Glaskonst i hallen

Arkitekten och glaskonstnärinnan Jeanette ­Karsten har gjort ljussatt glaskonst på
restau­rang Lisa Elmqvist i Östermalmshallen.

”Lisas world” är en unik samling laminerade konstfotografier i glas tagna specifikt för Lisa Elmqvist Restaurang och passage mot fiskbutiken. Samtliga 15 glasmoduler är handsignerade i gravyr med guld av Jeanette Karsten. Motiven är en exposé av vyer fotograferade utifrån ett urval gjutna konstglas skapade av henne. Fotona har hon tagit genom ljusbrytningar och projektioner i glasen, vilket skapar dramatiska element som hon fångat i unika bilder. Glaskonstverken innehåller utvalda fragment och ger associationer till skaldjur och fisk.

Ljussättning av glasskivorna var ett önskemål och utmaning har varit att ljussätta glasen utan att blända kunderna. Prov­belysning utfördes både på plats och i labbstudier innan. Ett par av verken har speciallösningar med avancerad teknik med dimmer. Ljuset skjuts ner i glaset ovanifrån och skapar ett behagligt ljus från båda sidorna. Övriga glasmoduler ljussätts av LED-spottar med struktur­linser från befintliga takskenor.

Publicerat den 15 februari 2024

För att förbättra användarupplevelsen på denna webbplats använder vi cookies. Här kan du läsa mer om användningen av cookies samt hur vi hanterar personuppgifter.

Stäng

Logga in

Glömt lösenordet?

Skapa användare

Om du är prenumerant på Ljuskultur kan du skapa gratis inloggning till ljuskultur.se här