Jill Gustafson

Hallå där…

Jill Gustafson, ny Sverigeambassadör för Women in Lighting Sweden

Den svenska avdelningen av den internationella rörelsen Women in Lighting går i en ny fas. Jill Gustafson tar över som Sverige­ambassadör efter Kim Höglund.

Hur ser du på framtiden som ny ambassadör?

– Jag ser verkligen fram emot att axla ­rollen efter Kim och tar med mig de erfarenheter som hon har delat med sig av. Hon kommer ju inte försvinna helt utan vara kvar i Ambassadörs­gruppen som ansvarig för region öst, vilket såklart känns jätte­roligt och lite skönt att ha stöttning av någon som varit med förr.

Hur kommer WIL Sweden se ut framöver?

– Vi kommer att vara en grupp med kvinnor som har olika poster för att göra jobbet enklare och framför allt roligare att ha många omkring sig att bolla idéer med. Ambassadörs­gruppen består av både ­studenter, yrkesverksamma i olika åldrar och med olika bakgrunder. En mix av tjejer som kan byta erfarenheter och framför allt ha kul ihop.

Hela tanken med Women in Lighting är ju att synliggöra och lyfta kvinnor inom ljus och detta kommer såklart inte bara gälla ambassadörs­gruppen utan alla kvinnor som jobbar med ljus. Så har ni något intressant projekt eller en yrkesroll som ljusdesigner som ni vill dela med er av och inspirera så hör gärna av er!

Hur ser planerna ut inför starten på 2020?

– I början av 2020 ska vi i Ambassadörs­gruppen ha vårt första möte och sätta agendan inför året. Det känns fantastiskt spännande. Jag vill fortsätta bygga på den stabila grund som finns oss att stå på, en plattform för kommunikation och planering.

Utöver det så skall vi börja med att lära känna varandra. Och det kommer alla som följer oss också få. Varje ambassadör ­kommer att presenteras på sociala medier med bild och en text som förklarar deras roll. Något kul citat eller andra intressanta infallsvinklar. Jag vill att det skall kännas kul och inspirerande att vara med i vår grupp. Sedan får vi därifrån se vart och var vi vill hamna.

 

Women in Lighting Sverige:

Ambassadörsgruppen består idag av följande personer:

Ambassadör för Sverige: Jill Gustfson

Eventansvarig: Jessica Marco

Sociala medieansvarig: Jaqueline ­Basmanji

Skribent för artiklar inom branschen: Veera Kokko

Studentansvarig: Maria Wetterström

Studentansvarig: Wilma Elison

Lokala ambassadörer:

Öst – Stockholm: Kim Höglund

Väst – Göteborg: Veera Kokko

Syd – Malmö/Jönköping: Åsa Gullstrand

Nord – Luleå: Caroline Långström

Intresserad?
Kontakta wilsweden@outlook.com.

 

Publicerat den 29 januari 2020

För att förbättra användarupplevelsen på denna webbplats använder vi cookies. Här kan du läsa mer om användningen av cookies samt hur vi hanterar personuppgifter.

Stäng

Logga in

Glömt lösenordet?

Skapa användare

Om du är prenumerant på Ljuskultur kan du skapa gratis inloggning till ljuskultur.se här