International Day of Light
Nordic Lighting Award

Tävlande om Nordic Lighting Design Award 2020 offentliggörs

För att fira den internationella ljusdagen i år offentliggöra de nordiska belysningsorganisationerna idag de nominerade projekten som tävlar om Nordic Lighting Design Award i år.

Projekt som är berättigade till att tävla om utmärkelsen är de nationella vinnarna från Danmark, Finland, Island, Norge och Sverige under de senaste två åren. Det finns en speciell belysnings- och ljusdesignkultur i de nordiska länderna, vilket framgår tydligt av de tävlande projekten. Syftet med Nordic Lighting Award är att lyfta fram de särdrag som är speciella i den nordiska ljusplaneringen.

HÄR HITTAR DU DE NOMINERADE PROJEKTEN

Om utmärkelsen:
Nordisk Lyspris, The Nordic Lighting Design Award initierades av Nordlys-kommittén år 2000. Utmärkelsen tilldelas projekt som har speciella kvaliteter när det gäller dagsljus och artificiellt ljus och som på ett exemplariskt sätt kombinerar aspekter som estetik, arkitektur, teknik, kvalitet, energi, färg och form. Originalitet och kreativitet har en stor vikt vid utvärderingen. Utmärkelsen delas ut vartannat år.

 

Nordlys-kommitten består av de nordiska belysningsorganisationerna: Dansk Center for lys i Danmark, Suomen Valoteknillinen seura i Finland, Ljóstæknifélag Ísland på Island, Lyskultur i Norge and Belysningsbranschen i Sverige.

 

Juryordförande:

Ourania Georgoutsakou, General Secretary

Publicerat den 16 maj 2020

För att förbättra användarupplevelsen på denna webbplats använder vi cookies. Här kan du läsa mer om användningen av cookies samt hur vi hanterar personuppgifter.

Stäng

Logga in

Glömt lösenordet?

Skapa användare

Om du är prenumerant på Ljuskultur kan du skapa gratis inloggning till ljuskultur.se här