Företagsnytt

Jim Collin Ljusrådgivning

Med sikten inställt på att accelerera ­utvecklingen kring god ljusmiljö i samhället startades Jim Collin Ljusrådgivning i juli i år.

Planen med företaget är att erbjuda affärsrådgivning och stöttning till armaturtillverkare och upphandlande enheter såväl som entreprenörer och brukare. Genom rådgivning inom allt från produktutveckling och sälj till upphandling och förädling är förhoppningen att sprida erfarenhet till gagn för en bättre ljusmiljö. Med sin tvärvetenskapliga erfarenhet kring ekonomi, teknik och estetik hoppas Jim kunna råda bot på en del av dessa problem.

Jim Collin kommer närmast från tjänsten som affärsområdeschef för ÅF Lighting International (nuvarande Light Bureau) och har de senaste tjugo åren verkat för god ljusmiljö genom projektering, utredningar och utbildning kring ljus och belysning.

Forskningsinstitutet RISE leder ett nytt projekt med syfte att hitta lösningar för mer energieffektiv belysning inom scenkonst och utställningsdesign.

Projektet EESU – Energieffektiv scen och utställningsbelysning har fått beviljat stöd från Energimyndighetens EELYS program. Detta är ett samarbetsprojekt mellan flera aktörer inom scenkonst och museer för att skapa en grundläggande kravställning på LED ljuskällor samt ett begreppslexikon med branschord.

Arbetet kommer att pågå under 18 månader och teatrar, institut och museer samt frilansande tekniker och ljussättare är inbjudna att påverka genom att delta i flera olika workshops som kommer att sättas upp under projektets gång.

Publicerat den 8 oktober 2020

För att förbättra användarupplevelsen på denna webbplats använder vi cookies. Här kan du läsa mer om användningen av cookies samt hur vi hanterar personuppgifter.

Stäng

Logga in

Glömt lösenordet?

Skapa användare

Om du är prenumerant på Ljuskultur kan du skapa gratis inloggning till ljuskultur.se här