Materialspecifikation

Skicka annonser

Annonsmaterial skickas via e-post eller www.wetransfer.com till: annons@ljuskultur.se

Kvalitet

Annonsen skall vara en högupplöst PDF eller EPS. Om ni jobbar i illustrator (EPS) måste alla typsnitt vektoriseras. Bilder ska ha 300 dpi upplösning i CMYK och sparade som tif eller eps. Logotyper ska vara i CMYK. Använd aldrig Pantone-färger. Se till att vektoriserade objekt inte har en transparens.

Färginställningar och joboptions för indesign

Om du behöver en ICC-profil och joboptions hittar du det här.
Denna profil skall användas: ISOcoated_v2_300_eci.icc

Lämna plats för limbindning

Ljuskultur är limbunden i ryggen vilket medför att information som läggs i mitten av en uppslags-annons försvinner in i bunten. Räkna med ca 4 mm åt varje håll från mitten. Vid helsidesannonsering är det bra att tänka på att inte lägga viktig information för långt in mot mitten (beroende på om annonsen ligger till höger eller vänster).

Viktigt

För att annonserna ska bli rätt och bra i tryck är det av stor vikt att annonserna är gjorda enligt angivna instruktioner och format.

Frågor?

Vid frågor och bokning kring annonsering vänligen kontakta Peter Strand, telefon 070-811 45 00eller per e-post: annons@ljuskultur.se

För att förbättra användarupplevelsen på denna webbplats använder vi cookies. Här kan du läsa mer om användningen av cookies samt hur vi hanterar personuppgifter.

Stäng

Logga in

Glömt lösenordet?

Skapa användare

Om du är prenumerant på Ljuskultur kan du skapa gratis inloggning till ljuskultur.se här