evenemang
lights in alingsås

Lights går på ­export

I snart 20 år har världen kommit till Lights in Alingsås. Nu är det dags för Lights att själva ta sig ut i världen och göra workshop i Portugal.

Under en av Portugals största Street art-festivaler har ett team under ledning av ljusdesigner Laura Bernadet och Jönköping University bjudits in att genomföra en Lights-stämplad workshop.

– Det här är blir en ny upplevelse för oss men en väldigt intressant sådan, säger projektledare Angelica Larsson, som tillsammans med kollegan Anna Grill också kommer att ha föreläsningar på Lights-temat under veckan.

– Vi kommer att göra något vi kallar ”Screen of reality”. Tanken är att fylla stadens torg med en ljusupplevelse där besökarna själva är med och skapar innehållet, förklarar Laura Bernadet efter att hon och studentteamet bestående av Eric Karlsson, Viktor Martinsson, Tina Wikström och Veera Kokko precis haft ett skypemöte med sina kollegor i Portugal.

Festivlan äger rum i staden Santa Maria da feira den 22–26 maj.

Publicerat den 29 maj 2017

För att förbättra användarupplevelsen på denna webbplats använder vi cookies. Här kan du läsa mer om användningen av cookies samt hur vi hanterar personuppgifter.

Stäng

Logga in

Glömt lösenordet?

Skapa användare

Om du är prenumerant på Ljuskultur kan du skapa gratis inloggning till ljuskultur.se här