Projektnytt

Ljuslyft i skolan

Fastighetsbolaget Hemsö satsar drygt en miljon i ett pilotprojekt inom digitalisering och ljusmiljöer på Raoul Wallenbergskolan i Järvastaden, Solna.

Ett dynamiskt belysningssystem testas där ljusmiljöerna kan varieras med avseende på ljusstyrka och färg. Ambitionen är att det ska öka elevers koncentrationsförmåga och studieresultat. Detta är Signifys första större projekt i Sverige där systemet Dynalite införs i en skola. Genom möjligheten att föra in dagsljusets dynamik i klassrummet vill man bidra till att eleverna blir mer stimulerade och engagerade.

– Vi ser det här som en viktig satsning när det gäller att skapa hållbara och effektiva skolmiljöer, säger Nils Styf, VD på Hemsö.

Syftet med pilotprojektet är att skapa en ny typ av belysning i klassrum som ska förbättra elevers engagemang och skolresultat. Om resultatet blir lyckat kan detta på sikt införas även i andra skolor som Hemsö utvecklar och äger. Hemsö äger drygt 100 förskolor och grundskolor i Sverige, fördelade över hela landet.

Publicerat den 24 maj 2019

För att förbättra användarupplevelsen på denna webbplats använder vi cookies. Här kan du läsa mer om användningen av cookies samt hur vi hanterar personuppgifter.

Stäng

Logga in

Glömt lösenordet?

Skapa användare

Om du är prenumerant på Ljuskultur kan du skapa gratis inloggning till ljuskultur.se här