evenemang

Mer lokalt Lights

Find the Lights är temat för årets Lights in Alingsås. Det blir ett evenemang med fokus på ljus och lokal samverkan.

Corona påverkar även årets Lights in Alingsås på fler sätt. Det är enbart svenska ljusdesigner, som medverkar, bland annat, Andreas Milsta från White arkitekter och John Hallgren från Taras Ljusdesign.

Nytt är också att det inte blir någon slinga i en viss ordning utan totalt blir 24 ljuspunkter spridda över hela Alingsås med fokus på sträckan från Gerdsken, via Lillån ner till Nolhaga med vissa avstickare. Det är helt upp till besökarna i vilken ordning de vill upptäcka dem. Tanken är också att visa de permanenta ljusinstallationerna som redan finns och som Alingsås Energi bidragit med de senaste 20 åren. Där handlar det om hållbar belysning som ökar tryggheten för stadens invånare och lusten att komma ut och röra sig till fots, cykel eller med kollektivtrafiken.

Årets ljusdesigners som presenterades i slutet av mars har fått erbjudande om att komma tillbaka nästa år.

– Vi behöver, som alla andra i branschen har fått göra, tänka nytt och vara innovativa, säger Event Manager Camilla Boström. Vi kommer inte att arrangera några guidade turer i grupp, men vi kommer att göra en större digital satsning i Lights in Alingsås-appen så man kan få sin guidade tur därigenom.

Lights in Alingsås pågår mellan den 1 oktober och 1 november 2020.

Publicerat den 8 oktober 2020

För att förbättra användarupplevelsen på denna webbplats använder vi cookies. Här kan du läsa mer om användningen av cookies samt hur vi hanterar personuppgifter.

Stäng

Logga in

Glömt lösenordet?

Skapa användare

Om du är prenumerant på Ljuskultur kan du skapa gratis inloggning till ljuskultur.se här