Publikationer

Nytt från CIE

Publikationen CIE 249:2022:­ Visual Aspects of Time-Modulated Lighting Systems CIE bygger på en s.k. Technical Note (TN) 006:2016 “Visual Aspects of Time-Modulated Lighting Systems — Definitions and Measurement Models”.

Dokumentet tar upp definitionerna för de perceptuella effekter som modulerat ljus kan producera. Med finns en översikt över relevant litteratur samt en översikt över de parametrar som påverkar synligheten för de olika TLA:s. Två olika metoder, en i frekvensdomänen och en i tidsdomänen, som kan användas för att kvantifiera TLA:s synlighet, beskrivs. Tre olika implementeringar av dessa metoder i specifika synlighetsmått ges som exempel. Därefter beskrivs praktiska riktlinjer för hur man testar ljuskällor. Slutligen ges rekommendationer om användningen av definitionerna och kvantifieringsmetoderna, tillsammans med anvisningar för framtida arbete.

Publicerat den 5 maj 2022

För att förbättra användarupplevelsen på denna webbplats använder vi cookies. Här kan du läsa mer om användningen av cookies samt hur vi hanterar personuppgifter.

Stäng

Logga in

Glömt lösenordet?

Skapa användare

Om du är prenumerant på Ljuskultur kan du skapa gratis inloggning till ljuskultur.se här