Projektnytt

Park i nytt ljus hos BRF City

En av landets största bostadsrättsföreningar har också en egen park, omringad av åtta höga hus ger den de boende möjlighet att både odla sina egna grönsaker och spela tennis. Tidigare var belysningen undermålig, med långa avstånd mellan stolparna och ­ineffektiva armaturer. Vissa av gångstråken hade ingen belysning alls och användes därför knappt under dygnets mörka timmar.

Styrelsen ville gärna samarbeta med ett lokalt f­öretag för att lösa belysningsfrågan och vände sig till Flux som hjälpte till med en funktionell anläggning för basbelysning av gångstråk och lekplatser och fick leverera både stolpar, armaturer och fundament.

I centrum av parken finns en samlingsplats som man ville lyfta fram och göra mer inbjudande.

Armaturerna har nattsänkning i två steg för att hålla ner elkostnaderna och inte överbelysa parken eller störa de boende. Ljuset tänds upp på max efter signal från en dagsljussensor och sänks sedan i två olika steg under natten. I maxläge är elförbrukningen endast 15W per armatur. Hela anläggningen går vid behov att styra trådlöst.

Publicerat den 15 februari 2023

För att förbättra användarupplevelsen på denna webbplats använder vi cookies. Här kan du läsa mer om användningen av cookies samt hur vi hanterar personuppgifter.

Stäng

Logga in

Glömt lösenordet?

Skapa användare

Om du är prenumerant på Ljuskultur kan du skapa gratis inloggning till ljuskultur.se här