Philips Lighting

Philips och Cisco går samman om IoT i kontorsmiljö

Philips Lighting och det världsledande IT-företaget Cisco ingår en allians med inriktning marknaden för kontorsbelysning och Internet of Things i kontorsmiljöer. De två företagen kommer bland annat att kombinera Philips connected lighting-lösningar med Ciscos säkra nätverksteknik.

Belysning är det första logiska steget att sprida IoT med till företag över hela världen. Utrustade med sensorer blir belysningen intelligent och kan på det viset både mäta och känna av kontorsmiljön. Sensorerna kan till exempel ge information om hur kontorsytorna är nyttjade, vilket bidrar till att minska kostnaderna.
– Världen blir allt mer digital och genom att samarbeta med Philips kan vi hjälpa fastighetsägare med att snabbare digitalisera sina belysningsnätverk till förmån för användarupplevelsen och effektiviteten. Samarbetet bidrar också till att vi levererar pålitliga datalösningar genom ett IT-nätverk med hög säkerhet, säger Edwin Paalvast, SVP EMEAR, Cisco och executive sponsor of the Cisco – Philips Alliance.

Normalt står belysning för 40 procent av energiförbrukningen i en byggnad. Genom att integrera LED-belysning med nätverk kan företag göra en energibesparing på nästan 80 procent. Genom IoT blir kontoret mer personligt då kontorspersonalen själva kan bestämma vilken typ av belysning de vill ha, enkelt via en app i mobilen.

Logga in

Glömt lösenordet?

Skapa användare