Projektnytt

Skidspår i nytt ljus

Skistar har uppdaterat sitt längdskidspår vid Åre Björnen.

Det är Elektroskandia som levererat nya belysningen som ersätter i gammal natriumbelysning som gjort sitt. Skistar har belysta längdspår i Åre och i Duved och i det aktuella projektet gällde det en slinga i Åre Björnen.

Längdspåret är totalt fem kilometer, bestående av en tre- och en tvåkilometersslinga. Till den senare krävdes 65 armaturer och dessutom behövde man byta ut 15 trasiga LED-armaturer på trekilometersslingan, ombyggd för några år sen. Valet föll på Cebe-armaruten Motion GC, en klassik stolparmatur med optik anpassad för motionsspår och liknande S-klassanläggningar. Armaturen Motion GC 4000 K ger en fin ljusfördelning och jämnhet i skidspåret och har integrerat överspänningsskydd 10kV inbyggt i drivdonet.

– Att armaturen har inbyggt överspänningsskydd är en stor fördel då åskoväder ibland orsakar stor skada för oss. Bland annat hade vi en stor åsksmäll på sensommaren som bland annat slog ut 45 armaturer, säger Martin Svensson, som är en av Skistars fem elektriker som jobbar med driften på skidanläggningen i Åre. 

Publicerat den 31 maj 2021

För att förbättra användarupplevelsen på denna webbplats använder vi cookies. Här kan du läsa mer om användningen av cookies samt hur vi hanterar personuppgifter.

Stäng

Logga in

Glömt lösenordet?

Skapa användare

Om du är prenumerant på Ljuskultur kan du skapa gratis inloggning till ljuskultur.se här