Tävling

Spillepengen i final till arkitekturpris

Den tidigare Svenska Ljuspriset-finalisten Spillepengens Trafikplats i Malmö är en av årets finalister till Trafikverkets arkitekturpris.

Genom sitt arkitekturpris vill Trafikverket lyfta be­tydelsen av den centrala roll som infrastruktur har i människans vardagsliv. Fyra projekt är i finalen inför en prisutdelning på Arkitekturgalan den 10 mars (då denna utgåva av tidningen finns hos tryckeriet).

Ett av dem är Spillepengens trafikplats i Malmö, som för ett par fick ett hedersomnämnande i tävlingen Svenska Ljuspriset. För ljusdesignen har Johan Moritz från Malmö stad ansvarat för. Ett annat finalprojekt där man satsat på ljusdesign är området Klarabegsgatan i Stockholm – ett område som förvandlats av bilkaos till en gästvänlig gata med plats för fotgängare, kollektivtrafik och cyklister. Ansvariga för el och belysning är Fredrik Alden, Rejlers, belysning Klara Norra Kyrkogata: Martin Kempe, Kempe Ljusdesign.

Publicerat den 19 mars 2020

För att förbättra användarupplevelsen på denna webbplats använder vi cookies. Här kan du läsa mer om användningen av cookies samt hur vi hanterar personuppgifter.

Stäng

Logga in

Glömt lösenordet?

Skapa användare

Om du är prenumerant på Ljuskultur kan du skapa gratis inloggning till ljuskultur.se här