Projektnytt

Svävande diadem

”Du är drömmen, du är längtan, du är guld” – detta är en del i det varma budskap som lyser i vintermörkret som en hälsning till alla som rör sig kring spårvagnshållplatsen vid Friskväders­torget i Biskopsgården.

När Bostadsbolaget i samarbete med Göteborg Konst ville tillföra en konstgestaltning till huset på Friskväderstorget valde man konstnären Aleksandra Stratimirovic. Hennes poetiska ljusverk består av bokstäver utmed taket som, när man tittar ordentligt, bildar ord och meningar.

– Jag ville att det skulle kännas som att bokstäverna svävar över garagebyggnaden, som en krona eller ett diadem, säger konstnären Aleksandra Stratimirovic.

Hon valde just de här orden eftersom det är något som alla kan känna igen sig i och relatera till. Något som man kan känna sig upplyft av att se. Konstverket ”Du är drömmen” finansieras genom enprocents-regeln och är en permanent uppsättning. 

Publicerat den 1 februari 2021

För att förbättra användarupplevelsen på denna webbplats använder vi cookies. Här kan du läsa mer om användningen av cookies samt hur vi hanterar personuppgifter.

Stäng

Logga in

Glömt lösenordet?

Skapa användare

Om du är prenumerant på Ljuskultur kan du skapa gratis inloggning till ljuskultur.se här