Täby Centrum prisat i DALI Lighting Awards

Philips Dynalite har mottagit ett hedersomnämnande i DALI Lighting Awards 2022. Det var i kategorin Retail and Hospitality och för projektet köpcentret Täby Centrum.

I projektet användes särskild DALI som anpassats för människans välbefinnande (Human Centric Lighting). Genom lösningen har besöksupplevelsen blivit bättre, energi sparas, driftkostnaderna minskar och smart styrning samt systemövervakning möjliggörs.

I Täby Centrum användes 6500 DALI-armaturer, och den interoperabilitet som ett standardiserat protokoll ger flexibilitet att välja mellan olika belysningsleverantörer för att komplettera den befintliga arkitekturen och inredningen.

Uppgradering till ett DALI-system är enkelt och kostnadseffektivt tack vare förenklad kabeldragning, digital konfiguration och tydlig systeminställning. Dagsljusutnyttjande och lux-sensorer upprätthåller lämpliga belysningsnivåer, och DALI-data möjliggör proaktiva reparationer.

Juryn lovordade detta mycket goda exempel på ett ombyggnadsprojekt där DALI inte bara bidrog till att minska energiförbrukningen och uppfylla hållbarhetsmålen, utan också till att skapa en bekvämare miljö för besökarna.

Publicerat den 3 maj 2023

För att förbättra användarupplevelsen på denna webbplats använder vi cookies. Här kan du läsa mer om användningen av cookies samt hur vi hanterar personuppgifter.

Stäng

Logga in

Glömt lösenordet?

Skapa användare

Om du är prenumerant på Ljuskultur kan du skapa gratis inloggning till ljuskultur.se här