Svenska Ljuspriset
Tävling

Tre projekt i finalen om Svenska Ljuspriset

Finalisterna till prestigefyllda Svenska Ljuspriset, som delas ut för 25:e gången, är klara. Konkurrensen är hård mellan de tre projekt, som tagit sig till finalen och finns i Stockholm, Gävle och Solna.

Svenska Ljuspriset är ett årligt pris som delas ut för att belöna ett projekt där ljus använts på ett framgångsrikt sätt för att skapa en visuell upplevelse i samspel med arkitekturen. Syftet är att uppmärksamma belysningens betydelse för människa och miljö och för att lyfta fram den höga nivån av ljusdesign i Sverige.

Årets finalister är:

– BSK Arkitekters kontor i Stockholm

– Humanas äldreboende i Gävle och 

– Fasadbelysningen av Koppartälten i Hagaparken i Solna

Vinnaren tillkännages vid en prisutdelning i samband med Ljusdagen den 5 september 2017 på Berns Salonger i Stockholm.

***

Fakta om Svenska Ljuspriset
Svenska Ljuspriset är en årlig tävling arrangerad av de tre belysningssällskapen: Sydsvenska, Västsvenska och Svenska Belysningssällskapet tillsammans med tidningen Ljuskultur.

Tävlingen syftar till att uppmärksamma den höga nivån av ljusplanering i Sverige och vill lyfta fram projekt där ljus använts på föredömligt sätt för att förstärka anläggningens funktion och arkitektur. Juryn bedömer såväl visuella, estetiska, funktionella, tekniska, som drifts-ekonomiska aspekter och vill lyfta fram projekt eller delar av projekt som har intressanta kvaliteter vad gäller tekniska lösningar, gestaltning, brukaraspekter eller driftsekonomi.

Tävlingen arrangeras nu för 25:e året i rad och det är projekt färdigställda i Sverige under 2016 som tävlar.

Länk till ett pressmeddelande

Publicerat den 20 juni 2017

För att förbättra användarupplevelsen på denna webbplats använder vi cookies. Här kan du läsa mer om användningen av cookies samt hur vi hanterar personuppgifter.

Stäng

Logga in

Glömt lösenordet?

Skapa användare

Om du är prenumerant på Ljuskultur kan du skapa gratis inloggning till ljuskultur.se här