Svenska Ljuspriset
Tävling

Tre projekt i finalen om Svenska Ljuspriset

Finalisterna till prestigefyllda Svenska Ljuspriset, som delas ut för 25:e gången, är klara. Konkurrensen är hård mellan de tre projekt, som tagit sig till finalen och finns i Stockholm, Gävle och Solna.

Svenska Ljuspriset är ett årligt pris som delas ut för att belöna ett projekt där ljus använts på ett framgångsrikt sätt för att skapa en visuell upplevelse i samspel med arkitekturen. Syftet är att uppmärksamma belysningens betydelse för människa och miljö och för att lyfta fram den höga nivån av ljusdesign i Sverige.

Årets finalister är:

– BSK Arkitekters kontor i Stockholm

– Humanas äldreboende i Gävle och 

– Fasadbelysningen av Koppartälten i Hagaparken i Solna

Vinnaren tillkännages vid en prisutdelning i samband med Ljusdagen den 5 september 2017 på Berns Salonger i Stockholm.

***

Fakta om Svenska Ljuspriset
Svenska Ljuspriset är en årlig tävling arrangerad av de tre belysningssällskapen: Sydsvenska, Västsvenska och Svenska Belysningssällskapet tillsammans med tidningen Ljuskultur.

Tävlingen syftar till att uppmärksamma den höga nivån av ljusplanering i Sverige och vill lyfta fram projekt där ljus använts på föredömligt sätt för att förstärka anläggningens funktion och arkitektur. Juryn bedömer såväl visuella, estetiska, funktionella, tekniska, som drifts-ekonomiska aspekter och vill lyfta fram projekt eller delar av projekt som har intressanta kvaliteter vad gäller tekniska lösningar, gestaltning, brukaraspekter eller driftsekonomi.

Tävlingen arrangeras nu för 25:e året i rad och det är projekt färdigställda i Sverige under 2016 som tävlar.

Länk till ett pressmeddelande

Logga in

Glömt lösenordet?

Skapa användare