Företagsnytt

UCLA hjälper Optoga med en USA-satsning

Arboga-baserade tillverkaren av LED-moduler, Optoga AB, tar steget in på USA-marknaden och tar hjälp av det välrenommerade universitet UCLA, University of California i Los Angeles.

Under det andra halvåret 2017 kommer ett team av sex amerikanska sistaårs MBA-studenter hjälpa företaget. Studenterna har en mångårig arbetslivserfarenhet och sedan tidigare Bachelor- eller Mastersutbildning. Samtliga har en god insyn i den stora, konkurrensutsatta amerikanska marknaden och spenderar nu sex månader med att sätta sig in i den bransch Optoga är verksamt inom. UCLA kommer att ta fram en introduktionsplan för Optoga som i dag säljer sina produkter i Europa och Asien.

– Den amerikanska marknaden är mycket intressant och speciell, och vi vill säkerställa att vi gör rätt från början. Därför tar vi hjälp från UCLA, berättar Stefan Larsson, vd och ägare, som kom i kontakt med det berömda universitetet via Almi och Vinnovas affärsprogram – och har fått god hjälp av Almi Stockholm/Västmanland för att få till samarbetet med UCLA.

Publicerat den 1 september 2017
För att förbättra användarupplevelsen på denna webbplats använder vi cookies. Här kan du läsa mer om användningen av cookies samt hur vi hanterar personuppgifter.
Stäng

Logga in

Glömt lösenordet?

Skapa användare

Om du är prenumerant på Ljuskultur kan du skapa gratis inloggning till ljuskultur.se här