Projektnytt

Världens längsta bro invigd och belyst

Armaturer från Thorn har valts till att belysa världens längsta bro över vatten, den alldeles nya Hong Kong-Zhuhai-Macao Bridge.

Efter nästan nio års byggande står bron nu klar och spänner sig över en sträcka om 5,5 mil – över Kinas Pearl River Delta, som förbinder öarna Hong Kong och Macao med staden Zhuhai på fastlandet. Thorn säkrade två av de tre belysningskontrakten som var kopplade till 115,9 miljarder yuan (14,7 miljarder euro) projekt och Thorns produkter belyser de två konstgjorda öarna i öster och väster om korsningen, samt tunneln som leder till bron från Hongkong.

De konstgjorda öarna belyses av 120 Champion Pro LED 132 högeffektiva strålkastare, monterade på 12 höga master. Tunnelbelysningen i sin tur består av 6000 stycken Thorns GTLED Entry- och GT58-armaturer med DALI-drivrutiner för att belysa den 1 kilometer långa tunneln.

Med tre körfält i varje riktning kommer bron dramatiskt att minska körtiden från Hongkong till Zhuhai och Macau från ca 4½ timmar till bara 40 minuter. Projektet är en del av den kinesiska regeringens plan att utveckla Guangdong-Hongkong-Macau Greater Bay Area, som tillsammans utgör Asiens femte största ekonomi

Publicerat den 4 december 2018

För att förbättra användarupplevelsen på denna webbplats använder vi cookies. Här kan du läsa mer om användningen av cookies samt hur vi hanterar personuppgifter.

Stäng

Logga in

Glömt lösenordet?

Skapa användare

Om du är prenumerant på Ljuskultur kan du skapa gratis inloggning till ljuskultur.se här