White ger forskningsanslag till Johanna Enger

Arkitektkontoret Whites forskningsfond ARQ möjliggör en fortsättning av Johanna Engers forskningsprojekt ”Perceptual Metrics for Lighting Design” för definitioner av en begreppssamling och ett kommunikationsverktyg om upplevd ljuskvalitet.

Den första delen av projektet genomförde Johanna Enger 2016–2019 i ett samarbete mellan RISE, LTH, HKR och företag inom belysningsbranschen med finansiering från Energimyndigheten, Svenssons Stiftelse och Lunds tekniska högskola.

Genom projektet har ett mycket väl fungerande samarbete utvecklats i en interdisciplinär forskargrupp som har tagit fram både nya metoder eller anpassat tidigare existerande metoder från flera discipliner – miljöpsykologi, sensorisk analys och designmetodik – förbedömning av upplevd ljuskvalitet. Projektresultaten har presenterats i ett flertal nationella och internationella forskarkonferenser och branschmässor och mottagandet har generellt varit mycket positivt. De nya pengarna kommer att användas som medfinansiering för en kommande, större ansökan om projektutveckling.

Publicerat den 29 januari 2020

För att förbättra användarupplevelsen på denna webbplats använder vi cookies. Här kan du läsa mer om användningen av cookies samt hur vi hanterar personuppgifter.

Stäng

Logga in

Glömt lösenordet?

Skapa användare

Om du är prenumerant på Ljuskultur kan du skapa gratis inloggning till ljuskultur.se här