Projektnytt

Zumtobel lyser upp Bayern München

Zumtobel Group startar ett ljussamarbete med FC Bayern München och levererar en ny modern belysningslösning till Allianze Arena.

Genomförandet av den kompletta belysningen för arenan inleddes i början av säsongen 2018/19. Med sin all-in service
erbjuder Zumtobel-koncernen en nyckelfärdig belysning och affären som omfattar hela projektledning och projektkörning, från registrering av takkonstruktion, produktion, leverans och installation till driftsättning.

Under första fasen kommer takets inre ring, med sin omkrets på hela 370 meter att utrustas med färgade sömlösa LED-remsor. Dessutom kommer innertaket utrustas med färgat LED-ljus som kan lysa upp i RGB-färgerna och i vitt. Bytet av belysningen i trappstegen kommer att följa i nästa fas. Den ursprungliga lysrörslösningen från 2005 ersätts då med LED-lösningen Zumtobel SLOTLIGHT infinity IP54.

I den tredje byggfasen, planerad till 2020, kommer ”ballongljusen” på esplanaden i området utanför arenan att ersättas. Den nya anpassade belysningslösningen utvecklas för närvarande i nära samarbete med de övriga projektpartners.

Publicerat den 4 december 2018

För att förbättra användarupplevelsen på denna webbplats använder vi cookies. Här kan du läsa mer om användningen av cookies samt hur vi hanterar personuppgifter.

Stäng

Logga in

Glömt lösenordet?

Skapa användare

Om du är prenumerant på Ljuskultur kan du skapa gratis inloggning till ljuskultur.se här