Foto: Linus Höök
Bilden

Estetik och funktion i samspel

Vill du fortsätta läsa?

Denna artikel är låst och endast tillgänglig för prenumeranter som skapat konto på ljuskultur.se. Som prenumerant kan du läsa samtliga artiklar från det senaste numret på nätet och får tillgång till ett växande arkiv av tidningens rika material. Är du redan prenumerant klicka på Logga in nedan för att logga in eller skapa konto.

Logga inBli prenumerant

Ljusdesignen för Söderlyckans Skate­boardpark i Lund är framtagen för att uppfylla vad god design står för, nämligen funktion och estetik. Belysningens uppgift är att ge ett jämnt ljus utan skuggningar och en trygg och säker känsla för åkarna. Designen skapar även en estetisk effekt i form av en stjärnhimmel. När man träder in så känns det som att hundratals stjärnor glimmar över platsen.

Rummet blir också tydligare genom att det får ett tak – men ändå inte. Dagtid ser man inte belysningen – kvällstid framträder den desto mer.

Ljusdesign: Bertil Göransson, Luxera
Belysningsleverantör: Philips

Publicerad den 29 maj 2017
Ur Ljuskultur Nummer 3, 2017

För att förbättra användarupplevelsen på denna webbplats använder vi cookies. Här kan du läsa mer om användningen av cookies samt hur vi hanterar personuppgifter.

Stäng

Logga in

Glömt lösenordet?

Skapa användare

Om du är prenumerant på Ljuskultur kan du skapa gratis inloggning till ljuskultur.se här