Design: Wouter Biegelaar & Viktor Tsarski
Design: Luca Roncoroni
Design: Petter Stordalen & Luca Roncoroni
Hotell

Icehotel är öppet fysiskt och digitalt

Den 31a upplagan av Icehotel, den vinteröppna delen av Icehote i Jukkasjärvi är öppen. Alla som inte kan resa just nu kan betrakta Icehotels värld av is och snö genom en interaktiv AR-upplevelse med Instagram.

Vill du fortsätta läsa?

Denna artikel är låst och endast tillgänglig för prenumeranter som skapat konto på ljuskultur.se. Som prenumerant kan du läsa samtliga artiklar från det senaste numret på nätet och får tillgång till ett växande arkiv av tidningens rika material. Är du redan prenumerant klicka på Logga in nedan för att logga in eller skapa konto.

Logga inBli prenumerant

”Pandemin tvingade oss att tänka annorlunda, men resultatet är en fantastisk hyllning till Sverige och den 31a upplagan blir minnesvärd! De 35 konstnärernas koncept kommer att fascinera våra gäster och ge dem en välbehövlig flykt från verkligheten under detta år”, säger Creative Director på Icehotel Luca Roncoroni.

För de som inte kan resa just nu, har Icehotel skapat en Augmented Reality-upplevelse på Instagram – en digital resa som kan upplevas från där du är.

”Vi vet att många människor längtar efter att resa, och vi ville göra Icehotel-upplevelsen tillgänglig för dem som kanske inte kan besöka oss just nu. Så kom vi på idén att skapa en virtuell resa med hjälp av AR-teknik”, säger Malin Franck, VD på Icehotel.

Icehotel 31 kan upplevas fram till 11 april 2021, sedan smälter den vinteröppna delen av Icehotel ner till Torneälven igen. Den permanenta delen av hotellet står då kvar och erbjuder is och snö-upplevelser året runt.

Publicerad den 29 januari 2021
Ur Ljuskultur Nummer 1, 2021

För att förbättra användarupplevelsen på denna webbplats använder vi cookies. Här kan du läsa mer om användningen av cookies samt hur vi hanterar personuppgifter.

Stäng

Logga in

Glömt lösenordet?

Skapa användare

Om du är prenumerant på Ljuskultur kan du skapa gratis inloggning till ljuskultur.se här