Jobbaktuellt

Lediga jobb


ITAB-Prolight söker Ljusdesigner/ innesäljare

Du ingår i vår grupp ljusdesign/innesälj. Arbetsuppgifterna består i huvudsak av konceptutveckling, ljusdesign, framtagande av tekniska underlag och beskrivningar samt att vara en del av vår innesäljarfunktion.

Ljusplanering utför vi i Autocad-miljö och belysningsberäkningar i Dialux. Innesäljardelen innefattar offerter, order och övrig kundservice.  Resor och kundbesök förekommer i viss utsträckning. Kontinuerlig kompetensutveckling är, pga teknikutveckling och utvecklingen av programvaror, nödvändig och vi har en positiv syn och uppmuntrar till vidareutbildning. Tjänsten är heltid och placeringsorten är Borås.

Din profil
Grundläggande krav är utbildning på Ljushögskolan eller yrkeserfarenhet av ljusplanering samt färdigheter i Autocad och Dialux. Intresse för och erfarenhet av att göra visualiseringar 3D miljöer är en merit. En ledstjärna för Prolight är att arbeta nära kunderna och erbjuda en mycket hög grad av service vilket gör att du måste vara serviceinriktad.

Ansökan skickas till jan.L.andersson@itab.com senast den 30 september.
För frågor om tjänsten kontakta Teamledare ljusdesign/innesälj Jan Andersson 033-205652 jan.L.andersson@itab.com, och om företaget generellt VD Pär Söderberg 033-205645 par.soderberg@itab.com


Valtavalo söker två Key Account managers

Som Key Account manager ansvarar du för Valtavalos försäljning av belysningsprodukter och tjänster mot den svenska marknaden och tillför mervärde till våra kunder och partners i enlighet med Valtavalos värderingar.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att förvalta och utveckla våra befintliga kunder samt att tillföra nya konto i linje med företagets tillväxtplan och strategi. Rollen förutsätter att du sätter kunden i centrum och är lösningsorienterad och att du trivs i en miljö där du är självgående och kan hantera frihet under ansvar.

Du har erfarenhet och kunskap inom teknisk försäljning med långa cykler. Som säljare har du tålamod och vet hur man bygger långa varaktiga affärsrelationer. Du är driven och förstår att beslut och inköpsprocessen hos kunderna kan se helt olika ut och därför kräver att du kan föra dig i olika sammanhang på olika nivåer.

Länk till mera information samt ansökan – sista ansökningsdag: 15 september


Elektroskandia/ Cebe söker ljusdesigner

Elektroskandia söker en ljusdesigner med placering på vårt kontor på Birger Jarlsgatan.

Tjänsten kommer att bestå i att bidra med teknisk support till våra kunder och säljare inom belysningsområdet. Du kommer att projektera belysningsanläggningar och utarbeta tekniska lösningar med Elektroskandias egna varumärke Cebe som utgångspunkt. I arbetet ingår också att utarbeta offerter utifrån egna underlag.

För mer information om tjänsten och ansökan 


Flux söker teknisk innesäljare

Flux har utvecklats fantastiskt positivt de senaste två åren och därför söker vi nu förstärkning i form av en teknisk innesäljare.

Du kommer att ingå i ett kompetent och drivet säljteam, med support och ledning från marknadschefen Mia Bruér och du kommer att förstärka en grupp som har arbetat tillsammans i många år.

Ditt arbete kommer att bestå av kvalificerad kundsupport med rådgivning, enklare belysnings- och prisförslag samt belysningsberäkningar.

Läs mer om tjänsten samt om ansökan

Personnytt


Kamic
Patrik Bozic

har lång erfarenhet från anställningar som bl a inne- och utesäljare inom elgrossistledet och har även under några år arbetat med teknisk försäljning av olika larm- och styrsystem. Patrik kommer med KAMICS belysnings- och nödbelysningsportfölj att bearbeta elgrossister m.fl. i region väst.

Ateljé lyktan
Tobias Lejon

har anställts som ny säljare av interiörbelysning med södra Sverige som distrikt, med inriktning mot arkitekter, inredare och återförsäljare. Tobias kommer närmast från Kasthall där han varit anställd de senaste 6 månaderna. Dessförinnan har han stor erfarenhet av försäljning från Wästbergs där han jobbade med interiörbelysning i 6 år.

Iguzzini
Anton Harbom

arbetar sedan februari för iGuzzini som ljusdesigner. Han har en kandidatexamen i ljusdesign från Jönköping University och kommer närmast från Ecolux AB och dessförinnan SMAK Design AB. Anton har tidigare erfarenhet av belysningsprojektering samt inne/ute- sälj av belysning och möbler.


Fox Design
Annki Bergh

har anställts som som säljare/ljuskonsult med ansvar för södra/västra Sverige. Annki har tidigare jobbat 10 år som säljare på Luxo och kommer nu senast från en tjänst som byggnadsinspektör/energirådgivare på Marks kommun.

Zumbotel Group
Anders Haglund

har anställts som Key Account Manager för Business Channel Trade hos Zumtobel Group och kommer att arbeta med varumärket Thorn med fokus på Småland och delar av Halland. Anders har en gedigen erfarenhet av grossistbranschen då han jobbat i mer än 20 år inom Rexel.

Westal
Denise Van

är anställd som ekonomi- och HR-ansvarig. Hon har tidigare arbetat många år som ekonomiansvarig på Prototal AB och sista 3 åren som HR ansvarig i samma bolag. Hon kommer senast från Röshults AB som ekonomichef.


Westal
Emelie Jansson

började i februari som innesäljare på Westals säljavdelning. Emelie har tidigare jobbat på monteringen och har därför goda kunskaper om Westals produkter.

Westal
Emelie Norin

anställdes i januari som marknadskoordinator på Westal där hon kommer att arbeta med webben och marknadsproduktion. Emelie har tidigare arbetat på Rexels marknadsavdelning och kommer närmast från Elgross’n i Göteborg där hon också arbetat på marknad.

Karl H Ström
Patrik Holm

är från och med slutet av februari ny distriktssäljare och kommer att ansvara för Skåne, Halland, Blekinge och södra Småland. Han kommer att bearbeta konsulter, installatörer, grossister och fastighetsägare i södra Sverige. Patrik kommer närmast från ESYLUX där han har arbetat med teknisk support och projektering och har även en bakgrund som elektriker.


Glamox Luxo Lighting
Mats Johansson

är nyanställd som Key Account säljare i Region Syd. Mats har ett förflutet i MK Illumination där han arbetat som Key Account Manager.

Rexel
Andreas Granquist

anslöt i april som systemsäljare på teknisk försäljning belysning. Han kommer tillsammans med Selga och Storel i regionerna Syd, Väst och Öst driva försäljningen av energiprojekt inom teknisk försäljning belysning. Andreas har en mångårig bakgrund inom belysning, såväl inom försäljning, projektering och ljusdesign. Andreas kommer närmast från General Electric/Current by GE. Andreas utgår från Göteborg.

Glamox Luxo Lighting
Gabriel Ursu

förstärker även han företagets säljorganisation i Region Syd och har anställts som säljare. Gabriel kommer närmast ifrån TD Light Sweden AB.


Rexel
Lasse Pettersson

Rexels erfarne systemsäljare inom teknisk försäljning belysning, Lars Pettersson flyttade i början av mars från Göteborg till Stockholm. Lasse behåller sitt uppdrag hos Rexel att tillsammans med Selga och Storel driva försäljningen av energiprojekt inom affärsområdet Teknisk försäljning belysning. Dock bytte Lasse i mars distrikt från de södra delarna av landet till Stockholm och region Mitt.

Glamox Luxo Lighting
Tobias Dahlberg

har jobbat som ljusplanerare hos Glamox Luxo i ett par år har nu fått tjänsten som säljare. Tobias uppgift blir att, bland annat, besöka elkonsulter i Skåne.

Rexel
Timo G Bergström

tillträdde vid årsskiftet rollen som försäljningschef för Rexel Teknisk försäljning belysning. Timo har lång erfarenhet från belysningsbranschen såväl som säljare som inom försäljningsledning och affärsutveckling. Timo kommer närmast från General Electric/Current by GE. Timo utgår från huvudkontoret i Älvsjö.


Mad in Light
Anthony Varady

är ny säljare/affärsutvecklare på Mad In Light. Anthony kommer främst att arbeta i region södra Sverige mot det före­skrivande ledet. Anthony kommer tidigare ifrån logistik­branschen.

Ecolux
Magnus Nilsson

har anställts som ny distriktsansvarig säljare, med ansvar för installatörer och konsulter i södra Skåne. Magnus kommer närmast från Fergin där han under de senaste fem åren sålt utomhusbelysning.

WSP Ljusdesign
David Johansson

har börjat som ljusdesigner i Linköping. David kommer närmast från Tekniska Verken, där han varit ansvarig ljusdesigner i åtta år. Han har även under många år utfört ljusgestaltning och projektering av Vinterljus i Linköping. David tillträdde sin tjänst den 1 mars och kommer ansvara för den växande marknaden i Linköping och Norrköping.


Hide-a-lite
Hanna Stanton

är nyanställd ljusdesigner på Hide-a-lite. Hanna kommer närmast från Flos Norge och har studerat ljusdesign vid Jönköpings Tekniska Högskola.

Exengo
Emma Pettersson

förstärker teamet hos Exengo som ljusdesigner sedan december 2016. Emma är utbildad ljusdesigner från Tekniska Högskolan i Jönköping och kommer närmast från Teknoplan där hon arbetat i 2,5 år med interiör såväl som exteriör belysning.

Elektroskandia/Cebe Belysning
Elin Ferngren

har anställts som ljusdesigner och kommer att vara placerad vid kontoret i Östersund. Elin kommer närmast från Schréder­ Nordic AB där hon har haft liknande arbetsuppgifter.


ÅF Lighting
Seren Dinçel

är ny ljusdesigner med examen i inredningsarkitektur och miljödesign från Bahcesehir-universitetet i Istanbul, en Master i inredningsdesign från Sapienza-universitetet i Rom och arbetar för närvarande mot en Master i ljusdesign från Högskolan i Wismar. Seren kommer att arbeta på ÅF i Stockholm samtidigt som hon skriver klart sin avhandling, som handlar om stadsbelysning i Skandinavien.

Elektroskandia/Cebe Belysning
Lotta Millbourn

har anställts som belysningsinformatör med fokus på föreskrivande led, region Syd. Hon kommer att utgå från Malmö-kontoret. Lotta har lång erfarenhet inom belysning och kommer närmast från Osram AB.

Reflex Arkitekter
Marco Testa

har utsetts till ny VD. Marco är partner sedan 2012 och har varit anställd på Reflex sedan 2008. Marco Testa efterträder Johan Linnros, en av Reflex grundare, som varit VD sedan starten 1999.

Marco Testa tog sin arkitektexamen i Italien och har tidigare arbetat internationellt både i Japan och USA. Han tillträder i juni 2017.


Bjerking
Joakim Rydén

har rekryterats till teknikkonsultföretaget Bjerking där han kommer att arbeta med ljusdesign. Joakim kommer närmast från Sweco där han arbetat senaste sex åren som uppdragsledare och ljusdesigner.

Bjerking
Mattias Wennberg

har anställts som ljusdesigner. Mattias har en bakgrund som elektriker men utbildade sig 2005 till ljusdesigner på Jönköpings Tekniska Högskola. Han har tio års erfarenhet inom konsultbranschen från bland annat ACNL-elteknik och PQR Consult AB.

Aura Light
Anna-Karin Stöhre

lämnade fastighetsbranschen efter åtta år för att ta sig an belysningsbranschen. Hon inledde sin karriär på Aura Light som säljkoordinator men byter nu tjänst till säljare. Stockholm och Uppsala med omnejd blir Anna-Karins ansvarsområden.


ÅF Lighting
Martin Petersson

har utnämnts till gruppchef för team Specialists i Stockholm. Martin kommer att ansvara för konsulter med specialistkompetens inom diverse områden inom belysning. Martin är i grunden ljusdesigner med bred erfarenhet av interiör och exteriör belysning och besitter goda kunskaper inom dagsljus.

Solar Light
Hampus Glick

arbetar sedan november som säljare inom region Stockholm för att erbjuda belysningslösningar för både elinstallatörer och föreskrivande led. Hampus är i grunden utbildad elinstallatör och arbetade senast som projektledare och konstruktör inom el-entreprenad ledet.

ÅF Lighting
Sandra Edberg

har blivit utnämnd till gruppchef för team Planning/Design i Stockholm. Sandra började som ljusdesigner hos ÅF Lighting år 2013. Hon har lång erfarenhet av såväl projektledning av belysningsstrategier och masterplans som ljusdesign.


Solar Light
Sandra Beijer

har anställts som belysnings­projektör på kontoret i Göteborg sedan januari. Sandra har mångårig erfarenhet av branschen och med en utbildning på Ljushögskolan i Jönköping i grunden. Sandra kommer närmast från Nokalux.

ÅF Lighting
Karolina Hahn

har blivit utnämnd till gruppchef för team Design i Stockholm. Karolina är utbildad inredningsarkitekt, arkitekt och ljusdesigner och har arbetat hos ÅF sedan 2014 där hon bland annat har varit projektledare för ett flertal stora, komplexa projekt.

ÅF Lighting
Daniel Strömberg

har varit med och byggt upp ÅF Lighting från grunden och har nu en ny roll som Head of Business Development. Daniel är civilingenjör med en Master i ljusdesign och har som del av ÅF Lightings utökade företagsorganisation även ansvaret för ett team vars fokus är affärsutveckling. Han är stationerad i Stockholm.


Logga in

Glömt lösenordet?

Skapa användare