Jobbaktuellt

Lediga jobb


Nokalux söker konsultbearbetare

Vi skall nu fortsätta vår fina utveckling med att bli ännu bättre på att informera föreskrivande led om våra produkter och våra tjänster. Vi börjar denna förstärkning i Stockholmregionen för att senare fortsätta i andra delar av Sverige.

Nokalux distrikt Öst behöver nu förstärkning med en konsultbearbetare. Distriktet som skall bearbetas är framförallt Stockholm och Mälardalen.

Dina arbetsuppgifter
Din huvuduppgift är att skapa långsiktiga relationer med elkonsulter och föreskrivande led inom distriktet och besöka såväl befintliga som nya kunder, informera om våra produkter och vara behjälplig med belysningsförslag.
Produktutvecklingen går i ett mycket högt tempo nu och vår LED andelen av omsättning närmar sig 90 %.
Så det är mycket nyheter att informera om. Arbetet innebär att du är mycket på kundbesök och du utgår från vårt kontor i Bromma.

Se mera information om tjänsten samt ansökan. 


Bellalite söker utesäljare till produktområdet SLV

Bellalite AB är ett import- och grossistföretag inom belysning med en huvudsaklig försäljning till företag i ljus- och elbranschen. Vi är en betydande aktör på den svenska marknaden inom miljöbelysning (SLV) och är idag marknadsledande i Sverige när det gäller professionell belysning (BigBlack). Våra två affärsområden, SLV och BigBlack, ger dig tillgång till en bredd som inte går att hitta hos någon annan.

Vårt huvudkontor och lager inryms i en egen fastighet i Växjö. Vi har säljkontor med utställning och mindre hämtlager i Stockholm och Göteborg. Bellalite AB har totalt 25 anställda med en omsättning på ca 110 miljoner.

Nu söker vi en utesäljare som vill dela vår passion för belysning.

Din utgångspunkt blir vårt säljkontor i Stockholm men med möjlighet att även utgå ifrån annan ort. Du kommer arbeta med vårt produktområde SLV som innefattar miljöbelysning, armaturer & ljuskällor till privat och offentlig miljö, som bostäder, hotell, restauranger etc. Du tycker om ett varierande och rörligt arbete på fältet och besöker våra befintliga/nya kunder som El-installatörer och El-grossister.

Länk till mera information samt ansökan – sista ansökningsdag: 24 september


Sweco Architects söker en Studiochef till studio Ljusdesign i Stockholm

Har du som Ljusdesigner förmågan att vara en inspirerande chef för Swecos studio Ljusdesign?

Som Studiochef deltar du i region Stadsbyggnads ledningsgrupp och i Sweco Architects strategiska planering och affärsutveckling i Stockholm. Du ansvarar för din grupps ekonomiska resultat, utvecklingen av gruppens affärer, arbetsfördelning och samordning av resurser. Du har personalansvar och utvecklar gruppens medarbetare. Ytterligare blir du en del av Swecos markandsnätverk. Vilket innebär att du kommer ha möjligheten att ha ett nära samarbete samt kompetens- och projektutbyte med våra kollegor runt om i landet och övrig kompetens inom Sweco-koncernen.

Swecos ljusdesigners har stor erfarenhet av att arbeta med belysningsuppdrag för offentlig miljö och publika platser. Genom att kombinera dagsljusanalyser med planering av belysningsanläggningar skapar vi hållbara lösningar i tidiga skeden. Vi trivs på Sweco där vi tillsammans med arkitekter och ingenjörer skapar funktionella och estetiska lösningar för alla delar av samhället. På Sweco skapar vi miljöer för människor att leva, verka och trivas i.

Länk till mera information samt ansökan – sista ansökningsdag: 15 september


ITAB-Prolight söker Ljusdesigner/ innesäljare

Du ingår i vår grupp ljusdesign/innesälj. Arbetsuppgifterna består i huvudsak av konceptutveckling, ljusdesign, framtagande av tekniska underlag och beskrivningar samt att vara en del av vår innesäljarfunktion.

Ljusplanering utför vi i Autocad-miljö och belysningsberäkningar i Dialux. Innesäljardelen innefattar offerter, order och övrig kundservice.  Resor och kundbesök förekommer i viss utsträckning. Kontinuerlig kompetensutveckling är, pga teknikutveckling och utvecklingen av programvaror, nödvändig och vi har en positiv syn och uppmuntrar till vidareutbildning. Tjänsten är heltid och placeringsorten är Borås.

Din profil
Grundläggande krav är utbildning på Ljushögskolan eller yrkeserfarenhet av ljusplanering samt färdigheter i Autocad och Dialux. Intresse för och erfarenhet av att göra visualiseringar 3D miljöer är en merit. En ledstjärna för Prolight är att arbeta nära kunderna och erbjuda en mycket hög grad av service vilket gör att du måste vara serviceinriktad.

Ansökan skickas till jan.L.andersson@itab.com senast den 30 september.
För frågor om tjänsten kontakta Teamledare ljusdesign/innesälj Jan Andersson 033-205652 jan.L.andersson@itab.com, och om företaget generellt VD Pär Söderberg 033-205645 par.soderberg@itab.com


Valtavalo söker två Key Account managers

Som Key Account manager ansvarar du för Valtavalos försäljning av belysningsprodukter och tjänster mot den svenska marknaden och tillför mervärde till våra kunder och partners i enlighet med Valtavalos värderingar.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att förvalta och utveckla våra befintliga kunder samt att tillföra nya konto i linje med företagets tillväxtplan och strategi. Rollen förutsätter att du sätter kunden i centrum och är lösningsorienterad och att du trivs i en miljö där du är självgående och kan hantera frihet under ansvar.

Du har erfarenhet och kunskap inom teknisk försäljning med långa cykler. Som säljare har du tålamod och vet hur man bygger långa varaktiga affärsrelationer. Du är driven och förstår att beslut och inköpsprocessen hos kunderna kan se helt olika ut och därför kräver att du kan föra dig i olika sammanhang på olika nivåer.

Länk till mera information samt ansökan – sista ansökningsdag: 15 september

Personnytt


Tego
Sebastian Pålsson

är nyanställd Area Sales Manager för Norden. Sebastian har utbildning i ekonomi och bakgrund som butikschef inom detalj­handeln. Sebastian har stor erfarenhet av vardagens utmaningar i butiksmiljö och stor förståelse för kundens upplevelse av ­butiker.

Nokalux
Johanna Blomqvist

har anställts som ljusdesigner/Projektör och sitter på Nokalux kontor i Helsingborg, Johanna har en kandidatexamen inom ljusdesign från Tekniska Högskolan i Jönköping och kommer närmast från Zumtobel Group.

Tego
Fredrik Lindskog

lämnade sin tjänst på DEFA Lighting till förmån för tjänsten som Production Planner på Tego. Fredrik har lång erfarenhet av belysnings- och tillverkningsindustrin och har förmågan att se lösningar istället för problem.


Nokalux
Anders Stenmark

tar plats som ny säljare i distrikt mellan, med placering i Karlstad. Anders kommer senast från ­Assemblin El AB där han varit i 19 år, i olika typer av roller som exempelvis montör, projektledare, senast som inköpare med inriktning mot större projekt.

Tego
Monica Wozniak

arbetar sedan i maj som Area Sales Manager i Europa för att erbjuda produkter och kunskap till kunderna inom detaljhandeln. Monica har en examen i Service Management med inriktning på retail och arbetade senast som butikschef.

Kontrast Group
Erica Petersson

är sedan juni anställd som belysningsprojektör på Kontrast Group och ska arbeta med ­projektering och försäljning. Erica kommer närmast från Tekniska Högskolan i Jönköping där hon har en kandidatexamen i Ljusdesign.


Kamic Light & Safety
Lars-Patrik Frejd

Är nyanställd inom teamet för teknik, service och driftsättning. Han har en bred elteknisk bakgrund och kommer närmast från El- och Ljusdesign där han haft en liknande tjänst. ­Lars-Patrik kommer främst att arbeta med service, support och driftsättning av KAMICS nödbelysningsanläggningar i landet, men även arbeta med bolagets utbud av UPS:er.

Zumbotel Group
Martin Wester

har anställts som Key Account Manager och kommer att arbeta med segmentet End User. Martin kommer senast från Intersolia Sweden AB men har dessförinnan sju års belysningserfarenhet från Fagerhult Retail, i en motsvarande tjänst.

Sweco Architects
Cecilia Svedberg Eklind

är nyanställd ljusdesigner hos Sweco Architects i Göteborg. Hon har en kandidatexamen i ljusdesign från Jönköpings Tekniska Högskola och kommer närmast från WSP i Jönköping, där hon de senaste åren arbetat som uppdragsansvarig ljusdesigner inom såväl interiöra som exteriöra projekt. Cecilia kommer att dela sin tjänst mellan Göteborg och Jönköping.


Sweco Architects
Johan Röklander

förstärker ett växande nätverk av kompetenser hos Sweco och kommer utgå från Huskvarna men är anställd av Göteborgskontoret.

Han är ljusdesignutbildad vid Jönköpings Tekniska Högskola och har bl.a. drivit eget företag och varit ljusdesigner för Jönköpings kommun. Närmast kommer Johan från WSP där har fokuserat på utomhusbelysning, utbildning och föreläsningar.

Fergin Sverige
Lars Studsare

är ny säljare sedan 1 juni. Lars har erfarenhet både från installations-, konsult- och grossistsidan och kommer senast från Elektroskandia där han arbetade som Belysningsinformatör med specifikt ansvar för CEBEs sortiment. Lars är placerad i Stockholm och ansvarar för Fergins försäljning i distriktet Stockholm/Mälardalen.

Fox Design
Isabelle Karlebo

har anställts som kundtjänstmedarbetare. Isabelle har tidigare jobbat med kundtjänst i olika företag. De senaste åren har Isabelle studerat kulturvetarprogrammet på Stockholms universitet. Konstvetenskap var huvudämnet i vilket Isabelle skrev sin kandidatuppsats.


Fox Design
Alice Brandt

har anställts som innesäljare med ansvar för offerter. Hon har tidigare jobbat som säljare/butikschef på Ljushuset i Stockholm. De senaste 3 åren har Alice utbildat sig på Luleå Tekniska universitet – filosofisk kandidat i upplevelseproduktion men inriktning på projektledning i kulturella och kreativa näringar.

Ateljé lyktan
Christoffer Boqvist

är sedan den 19 juni ny säljare på Stockholmskontoret. Christoffer kommer närmast från elbranschen, först som installatör men har sedan arbetat som säljare på Megger där han har sålt el-instrument. Christoffer kommer att sälja exteriörbelysning i Stockholm samt ta hand om både interiör- och exteriörbelysning i Dalarna och Gävleborg.

Ateljé lyktan
Lina Svedestedt

har anställts som ljusdesigner med placering i Stockholm. Lina är utbildad på Ljushögskolan i Jönköping och kommer närmast från Singapore där hon bodde i 1,5 år och jobbade som ljusdesigner för Lighting images.


Esylux
Peter Thelenius

är ny VD på ESYLUX Sverige AB. Han har långvarig erfarenhet inom belysnings- och elmarknaden och många års erfarenhet inom elgrossistbranschen. Han kommer närmast från en marknadsledande aktör inom belysning där han arbetade som regionchef. Peter tillträdde sin nya tjänst den 7 augusti.

ÅF Lighting
Emelie Schultz

har anställts som ljusdesigner. Hon har en examen i ljusdesign från Tekniska Högskolan i Jönköping. Emelie kommer närmast från Sweco där hon arbetat som ljusdesigner under två års tid. Hon kommer att arbeta på ÅF i Göteborg och jobba med belysning i interiöra och exteriöra miljöer.

Elektroskandia/Cebe Belysning
Patrick Fagerli

har anställts som försäljningschef. Patrick har lång erfarenhet från belysningsbranschen och kommer närmast från Solar där han varit försäljningschef för Solar Light. Patrick kommer att utgå från Elektroskandias huvudkontor i Rotebro.


ÅF Lighting
Sara Altelind

har anställts som ljusdesigner av ÅF Lighting i Stockholm. Hon har en examen i ljusdesign från Jönköping Universitet och kommer att utveckla belysningslösningar för sjukhus. Sara har tidigare arbetat som säljare inom inredningsbranschen.

ÅF Lighting
Adam Sanderfelt

har anställts som ljusdesigner och kommer att sitta i Stockholm. Adam är precis hemkommen från Tokyo där han i tre års tid arbetat på WORKTECHT Corporation som assisterande ljusdesigner. Adam är även utbildad inom film och foto.

Light Support
Robin Doncev

har anställts som ljusdesigner på Light Support. Han kommer närmast från Sweco Systems och Grontmij AB och är utbildad ljusdesigner på Jönköpings Tekniska Högskola. Robin kommer att arbeta med både interiör och exteriör belysning.


ÅF Lighting
Konstanze Keil

är ny som ljusdesigner hos ÅF Lighting i Stockholm. Hon har förutom två Masters i arkitektur och i arkitektonisk ljusdesign från University of Applied Sciences i Wismar flera års erfarenhet av arbete som arkitekt i Berlin. Konstanze arbetar i såväl interiöra som exteriöra projekt och besitter goda kunskaper inom dagsljus.

Philips Lighting
Flavio Santos

blir i oktober Country Manager och Professional Sales Director i Sverige. Han kommer från Schneider Electric, från posten som Vice President för Zone Execution Center & Nordic­ Connected Services. Flavio har en gedigen erfarenhet av ledning och försäljning samt digitalisering och utveckling av service.

Kamic
Patrik Bozic

har lång erfarenhet från anställningar som bl a inne- och utesäljare inom elgrossistledet och har även under några år arbetat med teknisk försäljning av olika larm- och styrsystem. Patrik kommer med KAMICS belysnings- och nödbelysningsportfölj att bearbeta elgrossister m.fl. i region väst.


Ateljé lyktan
Tobias Lejon

har anställts som ny säljare av interiörbelysning med södra Sverige som distrikt, med inriktning mot arkitekter, inredare och återförsäljare. Tobias kommer närmast från Kasthall där han varit anställd de senaste 6 månaderna. Dessförinnan har han stor erfarenhet av försäljning från Wästbergs där han jobbade med interiörbelysning i 6 år.

Iguzzini
Anton Harbom

arbetar sedan februari för iGuzzini som ljusdesigner. Han har en kandidatexamen i ljusdesign från Jönköping University och kommer närmast från Ecolux AB och dessförinnan SMAK Design AB. Anton har tidigare erfarenhet av belysningsprojektering samt inne/ute- sälj av belysning och möbler.

Fox Design
Annki Bergh

har anställts som som säljare/ljuskonsult med ansvar för södra/västra Sverige. Annki har tidigare jobbat 10 år som säljare på Luxo och kommer nu senast från en tjänst som byggnadsinspektör/energirådgivare på Marks kommun.


Zumbotel Group
Anders Haglund

har anställts som Key Account Manager för Business Channel Trade hos Zumtobel Group och kommer att arbeta med varumärket Thorn med fokus på Småland och delar av Halland. Anders har en gedigen erfarenhet av grossistbranschen då han jobbat i mer än 20 år inom Rexel.

Westal
Denise Van

är anställd som ekonomi- och HR-ansvarig. Hon har tidigare arbetat många år som ekonomiansvarig på Prototal AB och sista 3 åren som HR ansvarig i samma bolag. Hon kommer senast från Röshults AB som ekonomichef.

Westal
Emelie Jansson

började i februari som innesäljare på Westals säljavdelning. Emelie har tidigare jobbat på monteringen och har därför goda kunskaper om Westals produkter.


Westal
Emelie Norin

anställdes i januari som marknadskoordinator på Westal där hon kommer att arbeta med webben och marknadsproduktion. Emelie har tidigare arbetat på Rexels marknadsavdelning och kommer närmast från Elgross’n i Göteborg där hon också arbetat på marknad.

Karl H Ström
Patrik Holm

är från och med slutet av februari ny distriktssäljare och kommer att ansvara för Skåne, Halland, Blekinge och södra Småland. Han kommer att bearbeta konsulter, installatörer, grossister och fastighetsägare i södra Sverige. Patrik kommer närmast från ESYLUX där han har arbetat med teknisk support och projektering och har även en bakgrund som elektriker.

Glamox Luxo Lighting
Mats Johansson

är nyanställd som Key Account säljare i Region Syd. Mats har ett förflutet i MK Illumination där han arbetat som Key Account Manager.


Logga in

Glömt lösenordet?

Skapa användare