Tävlingar


Svenska Ljuspriset

Svenska Ljuspriset är en årlig tävling för att uppmärksamma den höga nivån av ljusplanering i Sverige. Juryn bedömer såväl visuella, estetiska, funktionella, tekniska, som driftsekonomiska aspekter och vill lyfta fram projekt eller delar av projekt som har intressanta kvaliteter vad gäller tekniska lösningar, gestaltning, brukaraspekter eller driftsekonomi.

BEDÖMNING
Juryn bedömer såväl visuella, estetiska, funktionella, tekniska som driftsekonomiska aspekter och vill lyfta fram projekt eller delar av projekt som har intressanta kvaliteter vad gäller gestaltning, tekniska lösningar, brukaraspekter och driftsekonomi. Projektens komplexitet, belysningsidé, utfallet och genomförandet är viktiga aspekter som spelar in.

Tävlingsarrangörerna är de tre belysningssällskapen: Sydsvenska, Västsvenska och Svenska Belysningssällskapet tillsammans med tidningen Ljuskultur.

Nästa vinnare av det prestigefyllda priset koras den 5 september i samband med Ljusdagen på Berns Salonger i Stockholm.

Välkommen att tävla om 2016 års bästa ljusprojekt:
Tävlingsregler och ansökan – deadline 16 januari 2017

 


Nordic Lighting Award

Nordic Lighting Award är ett pris som delas ut vartannat år. I tävlingen deltar vinnarna av de nationella ljustävlingarna i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Island.

Priset delades ut senast den 10 oktober 2016 i Reykjavik. Till vinnare korades det norska bidraget Östbanehallen i Oslo.

Logga in

Glömt lösenordet?

Skapa användare