Tävlingar

Svenska Ljuspriset

Svenska Ljuspriset är en årlig tävling för att uppmärksamma den höga nivån av ljusplanering i Sverige. Juryn bedömer såväl visuella, estetiska, funktionella, tekniska, som driftsekonomiska aspekter och vill lyfta fram projekt eller delar av projekt som har intressanta kvaliteter vad gäller tekniska lösningar, gestaltning, brukaraspekter eller driftsekonomi.

BEDÖMNING
Juryn bedömer såväl visuella, estetiska, funktionella, tekniska som driftsekonomiska aspekter och vill lyfta fram projekt eller delar av projekt som har intressanta kvaliteter vad gäller gestaltning, tekniska lösningar, brukaraspekter och driftsekonomi. Projektens komplexitet, belysningsidé, utfallet och genomförandet är viktiga aspekter som spelar in.

Tävlingsarrangörerna är de tre belysningssällskapen: Svenska Belysningssällskapet, Sydljud och Västljus, tillsammans med tidningen Ljuskultur.

Nästa vinnare av det prestigefyllda priset koras den 5 september i samband med Ljusdagen på Berns Salonger i Stockholm.

Tävlingsregler Svenska Ljuspriset 2018

 

 

Nordic Lighting Award

Nordic Lighting Award är ett pris som delas ut vartannat år. I tävlingen deltar vinnarna av de nationella ljustävlingarna i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Island.

Priset delades ut senast den 10 oktober 2016 i Reykjavik. Till vinnare korades det norska bidraget Östbanehallen i Oslo.

För att förbättra användarupplevelsen på denna webbplats använder vi cookies. Här kan du läsa mer om användningen av cookies samt hur vi hanterar personuppgifter.

Stäng

Logga in

Glömt lösenordet?

Skapa användare

Om du är prenumerant på Ljuskultur kan du skapa gratis inloggning till ljuskultur.se här