Belysningskonsulter

2700 Kelvin

Oberoende belysningsplanerare. Skapar kreativa och funktionella miljöer för privatpersoner och företag efter kundens behov och miljöns förutsättningar. Ljussätter inomhus- och utomhusmiljöer. Erbjuder inspirations workshops och föreläsningar inom grundbelysning.

Hemsida

Accendo Projekt & Design

Utredning, planering, projektering, kontroll och besiktning av belysnings- och el-anläggningar för offentliga och privata beställare, byggledare för belysnings-anläggningar i offentlig utomhusmiljö.

Hemsida

Belysningslogik Svenska

Belysning för videokonferensrum. Offentlig miljö, kontor, dataarbetsplatser, övervakningsmiljö. Projektering, försäljning, installation, ljuskällor.

Hemsida

Bjerking

Kompetens inom bl a belysningsplanering i interiör miljö, belysningsplanering av offentliga miljöer, väg- och gatu- och parkbelysningar, projektledning, visualiseringar och energieffektivisering.

Hemsida

COWI

Ett av Sveriges ledande teknikkonsultföretag. Arbetar bland annat med ljusplanering för interiöra och exteriöra miljöer. Skapar kreativa och funktionella anläggningar som är anpassade efter kundens behov och förutsättningar.

Hemsida

Decorum

Ljussättning med fiberoptik för utom- och inomhus. Även övrig specialljussättning.

Hemsida

Designat Ljus Europa AB

Mångårig erfarenhet inom ljusdesign, belysningsplanering samt projektering av belysningssystem. Med kunnande, kreativitet och stor lyhördhet för både beställare och platsen skapas högkvalitativa belysningslösningar för både inom- och utomhusmiljöer, i både offentliga och privata miljöer.

Hemsida

E60

Hemsida

EKG Elkonsultgruppen Karlstad AB

Hemsida

Elektrotekniska Byrån AB

För Elektrotekniska Byrån  är ljus inte bara teknik och funktion. Rätt ljus skapar upplevelser och bidrar till välbefinnandet. Därför skapar de helhetslösningar för fasader, inomhuslokaler och utomhusmiljöer.

Hemsida

ELK i Göteborg AB

Belysningsplanering inom- och utomhus i offentliga miljöer.

Hemsida

Electro Projekt PCI AB

Utför tekniska konsulttjänster inom samtliga faser som ingår i byggprocessen – planering, projektering, produktion, drift och förvaltning. Fokus ligger på kvalitet och engagemang i hela processen med motto: ”Rätt från början och hela vägen fram till slutprodukten”. Bred erfarenheten av stora och små projekt, utförda i olika typer av industrier, fastigheter och anläggningar.

Hemsida

Exengo

Arbetar med gestaltning och planering av exteriöra men framförallt interiöra projekt från  offentliga skolor, hotell, restauranger och kontor till privata bostäder eller speciella utredningsprojekt. Exengo har även kompetens inom olika styrsystem samt verkar som föreläsare vid olika skolor i Stockholm.

Hemsida

Granlund Stockholm

Hanterar ljus och utgår från synergonomi, byggnaden och atmosfären och lägger stor vikt vid behovsutredning, planering, projektering, driftsfas och energiåtgång.

Hemsida

Kempe Ljusdesign

Mångårig erfarenhet av interiör och exteriör belysningsplanering i offentlig miljö. Arbetar i alla projektskeden och erbjuder helhetslösningar, från vision till slutbesiktning. Företaget kan även bistå med bygg/projektledning, besiktning och agera som beställarstöd vid upphandlingar etc.

Hemsida

K-Konsult Installation Sörmland

Projekterar belysning inomhus och utomhus i offentliga miljöer. Belysning av gator och trafikplatser. Konstruerar och programmerar IHC system för belysningsstyrning/kontroll etc.

Hemsida

Kontrast Group

Förutom att vara en kompetensstark och lyhörd belysningspartner med ett brett produktsortiment bygger företaget på en enkel råvara; kunskap om ljus och hur man utformar attraktiva och hållbara belysningslösningar. Svarar även för internationella grund- och fortbildningar gällande ljusberäkningsprogrammet DIALux, certifierade av DIAL GmbH.

Hemsida

Kreativ Teknik AB

Arbetar med ljussättning och belysningsplanering inom alla områden, både för tillfälliga och fasta installationer. Arbetar även mycket med olika typer av styrningar av ljusanläggningar.

Hemsida

Landskapsgruppen AB

Gestaltar offentliga miljöer utomhus och har bland annat kompetens inom ljusdesign och landskapsarkitektur. Med gestaltningsförslag, ljusberäkningar och provbelysningar på plats skapas hållbara, unika och garanterat fina resultat.

Hemsida

Light Bureau

En internationell ljusdesignfirma med över 100 hängivna ljusspecialister arbetar för att skapa hållbara och prisbelönta belysningsmiljöer, med människan i fokus, lösningar som inspirerar och förhöjer upplevelsen för användarna. Erbjuder belysningsrådgivning i alla skeden av ett projekt – från tidig konceptutveckling genom olika designstadier till slutleverans och kvalitetskontroll. Light Bureau (tidigare ÅF Lighting) är en del av det internationella företaget inom teknik, design och rådgivning AFRY.

Lighthouse

Ljussätter alla offentliga ljusrum med människan i centrum. Ljusplanering av interiöra och exteriöra miljöer. Utför elkonsultuppdrag och ritar nya belysningsarmaturer.

Hemsida

Lightsupport

Integrerar ljuset i byggnaden genom planering och formgivning av armaturer. Arbetar med ljuskoncept i tidiga skeden, projekterar och utvärderar. Lightsupport är länken mellan arkitekter och elkonsulter.

Hemsida

Linköping Kraftnät

Erbjuder kvalificerade lösningar för utomhus-belysning – från projektering till drift av den färdiga anläggningen. Tar tillsammans med kunden fram skräddarskydda belysnings-anläggningar anpassade efter önskemål och behov.

Hemsida

Ljusdesign

Levandegör museer med ljus, ljud och bild. Ljussättning av arkitektur, konst, kyrkor och antikvariskt känsliga miljöer. Fungerar som rådgivare till arkitekter, formgivare och el-konsulter. Utbildar i antikvariskt ljus och ljussättning. Egen produktutveckling och produktion.

Hemsida

Ljuslandskap Sverige

Ljuslandskap gestaltar belysning i utomhusmiljö och har kompetens inom ljusdesign, landskapsarkitektur och ljusfotografering. Utför belysningsprogram för städer, ljussättning av kulturmiljöer, kyrkor, byggnader, å-rum, torg, parker, lekplatser samt håller kurser och workshops i ljusdesign på universitet och yrkesutbildningar. Erbjuder även belysningsrådgivning och skräddarsydda belysningskurser för kommuner och företag.

Hemsida

Ljusrum

Bred kompetens inom ljus- och inredningsprojektering. Arbetar med ljusplanering i offentlig miljö både inomhus och utomhus, såsom kontor, hotell, köpcentrum, fasadbelysningar mm. Ett nära samarbete med arkitekter och elkonsulter vilket ger ett bra helhetsperspektiv i projekten. Oberoende ljusdesigners och medlemmar i ELDA+.

Hemsida

Luminous Ljusdesign

Arbetar med belysningsplanering för arkitektur, inredning och landskap i offentlig och privat miljö. Vi är oberoende konsulter som erbjuder skräddarsydd ljusdesign för varje projekts speciella och unika förutsättningar.

Hemsida

Michael Hallbert LjusDesign

Michael Hallbert LjusDesign AB är verksamt med exteriör och interiör arkitekturbelysning för offentlig miljö.

Hemsida

MP Kreativ Teknik i Uppsala

Arbetar med ljusteknik och belysning i all form: publika ytor, hem, kontor, exteriöra miljöer, montrar, event och turnéer.

Hemsida

Olsson & Linder

Arbetar med ljus- och belysningsplanering och armaturdesign. Åtar uppdrag som gäller parker, stadsmiljöer, kyrkor och kyrkogårdar, bostadsområden, trafikmiljöer, arbetsplatser, kontor, ljussättning av butiker eller privata hem och trädgårdar. Arbetar också med uppdragsutbildningar och ger föreläsningar och workshops om ljus, seende och belysningsplanering.

Hemsida

PE Teknik & Arkitektur

PE har en hög unik kompetens inom ljusdesign, en specialistgrupp med olika bakgrund och många års erfarenhet inom ljus och belysning. Arbetar med alla typer av projekt, så som ny- och ombyggnationer, energieffektiviseringsåtgärder och konstnärliga utsmyckningar. Vi kan erbjuda helhetslösningar med integrerad arkitektur- och ljusdesign i samarbete med våra egna arkitekter, kravställning, framtagning av belysningsprogram, visualiseringar mm.

Hemsida

Phosforos ljusdesign

Armaturdesign och belysningsplanering för alla typer av rum.

Hemsida

Projektteknik - Ljus

En del av Projektteknik i Östergötland AB. Har som mål att tillhandahålla de bästa och  mest kreativa  konsulterna för alla typer av exteriöra ljusmiljöer. Ambitionen är att sprida goda känslor i samhället i form av trivsel och trygghet. I tidiga skeden erbjuds ljusanalyser och belysningsprogram, i nästa led belysningsprojektering och förfrågningsunderlag. Kan även hjälpa till med upphandling av entreprenader, bygg-, projektledning och besiktning.

Hemsida

Ramboll

Belysning i offentliga miljöer, väg- och gatu- och parkbelysningar. Belysningsgestaltning av utomhusmiljöer. Energioptimeringar.

Hemsida

Rejlers

Arkitektoniska ljussättningar och ljusprogram. Företaget gör också allmän belysnings-projektering både utomhus och inomhus.

Hemsida

Sweco Lighting

Sweco kan bidra med kompetens inom bl a ljusdesign, konceptframtagning, belysningsplanering, projektledning, visualiseringar och energieffektivisering med stort fokus på hållbar utveckling. Företaget har konsulter inom både interiör och exteriör belysning som arbetar med allt från förstudier och utredningar till hela projekt.

Hemsida

Taras Ljusdesign

En fullservicebyrå som hjälper dig från idé till färdigt utförande. Vi kan belysning och tar hand om hela processen från planering och design till kontakter inför inköp och utförande av installation. Vi erbjuder allt från hembesök hos privatpersoner till projekteringar i offentlig miljö där kunden ofta är en arkitektbyrå eller ett fastighetsbolag.

Hemsida

Tekniska Byrån

Belysningsplanering av offentliga och privata miljöer, både interiört och exteriört. Kombinerat med eltekniskt kunnande för en komplett anläggning. Kompetens för styrsystem som KNX(EIB). Företaget är verksamt i hela Sverige.

Hemsida

Tindra Design

Hemsida

Tyréns Ljusdesign

Tyréns erbjudar allt från belysningsprogrammets ramverk och gestaltningens innehåll till dagsljusstudier, livscykelkostnadsanalyser, projektering och utbildningar.  Som ljusdesigners vill vi från ett tidigt stadium samarbeta med beställare och andra kompetenser för att säkerställa kvaliteten och visionen i ett projekt. Vi tror att en bra arbetsprocess mellan olika discipliner är nyckeln för ett lyckat projekt.

Hemsida

 

Umbrella & Partners

Umbrella & Partners har särskilt stor insyn och kompetens i allt som rör belysningsrådgivning, återbruk, hållbar belysning, energieffektivisering, lysrörsutfasningen, företagsrådgivning, bemanning, marknadsstöd och produktrelaterade frågor.

Hemsida

WSP Ljusdesign

Erbjuder ljusplanering för alla kategorier av interiör- och exteriörprojekt. Företaget har specialister inom områdena belysning, gestaltning, dagsljus, energi samt 3D-visualisering och ljussimulering. Företagets tjänster omfattar allt från rådgivning och förstudier till kompletta arbetshandlingar.

Hemsida

För att förbättra användarupplevelsen på denna webbplats använder vi cookies. Här kan du läsa mer om användningen av cookies samt hur vi hanterar personuppgifter.

Stäng

Logga in

Glömt lösenordet?

Skapa användare

Om du är prenumerant på Ljuskultur kan du skapa gratis inloggning till ljuskultur.se här